duminică, 21 august 2016

Simptome depresie postnatala

Depresia postnatala este mai mult decat o simpla stare care creeaza neplacere timp de cateva zile, ea fiind de fapt o boala grava ce implica creierul. Sentimentele de tristete, anxietate sau de melancolie accentuata nu dispar imediat si interfereaza din ce in ce mai des cu rutina de zic cu zi. Aceste simptome pot fi usoare sau severe, insa indiferent de situatie, depresia dupa nastere poate fi tratata. Fiind una dintre cele mai comune tipuri de depresie, aproximativ 13% dintre femeile gravide si proaspetele mamici intampina aceasta problema.
Simptome
Cele mai frecvente simptome pe care le puteti intampina daca suferiti de depresia dupa nastere sunt: senzatie de neliniste, de tristete si de lipsa sperantei cumulata cu senzatia de copleseala, lipsa poftei de mancare sau nevoia de hrana in exces, tulburari ale somnului, lipsa concentrarii asupra problemelor, dificultati de memorare, senzatie de vinovatie, pierderea interesului sau placerea fata de anumite activitati, renuntarea la prieteni si familie, dureri de cap si probleme de stomac. Cu toate acestea medicul specialist este cel mai in masura sa va analizeze starea de sanatate si sa va puna un diagnostic.
In ceea ce priveste depresia postnatala, nu exista o singura cauza, ci mai degraba o combinatie de factori care predispun aparitia problemei medicale. In plus, modificarile chimice din structura creierului joaca si ele un rol important precum evenimentele stresante din viata, pierderea unei persoane dragi, abuzul sau saracia.
Tratament
Cele doua tipuri comune de tratament pentru depresia postpartum sunt: terapia prin vorbire si tratamentul medicamentos, iar aceste modalitati de tratament pot fi utilizate singure sau impreuna. Primul tip implica dicutia cu un terapeut, psiholog sau asistent social care sa invete sa schimbe modul in care depresia te face sa simti, sa crezi si sa actionezi. De asemenea, atunci cand este nevoie se poate aplica si a doua metoda, dar numai la indrumarea unui medic specialist.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu